Uvek sa pitu sa jabukama pravila na isti način, sočnu i izdašnu sa obaveznim prelivom. Međutim, nekad poželim da je napravim na malo drugačiji način. Moja sveki stavlja mlevene orahe i ne mogu da je kažem da je loša ali je moja verzija ipak sočnija :D. Ovaj put sam imala sve sastojke u kući ali sam odlučila da dodam čokoladu i mleveni keks umesto oraha i da je umotan drugačije nego što radim inače i tako je nastalo ovo čudo od pite koje se ne preliva :).
5oo gr kora za pitu,
1,5 kg jabuka,
2oo gr mlečne čokolade,
2oo gr šećera,
2oo gr mlevenog keksa,
2 kašičice cimeta,
1 vanilin šećer,
ulje za premazivanje.
Jabuke (skinuti koru prvo) i čokoladu izrendati na krupnije rende pa pomešati. Dodati sve ostale sastojke pa sve promešati da se lepo sjedini.
Svaku koru premazati uljem pa je preklopiti na pola po dužini. Na polovinu rasporediti po kašiku fila.
Preklopiti i uviti spoljne krajeve pa urolati.
Ponavljati postupak dok se sve kore i sav fil ne utroše. Poređati rolnice sa jabukama i čokoladom u pleh obložen pek papirom i premazati ih uljem.
Peći u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 25 minuta. Posuti ih šećerom u prahu i poslužiti :).
Prijatno!
Svaku koru premazati uljem pa je preklopiti na pola po dužini. Na polovinu rasporediti po kašiku fila.
Preklopiti i uviti spoljne krajeve pa urolati.
Ponavljati postupak dok se sve kore i sav fil ne utroše. Poređati rolnice sa jabukama i čokoladom u pleh obložen pek papirom i premazati ih uljem.
Peći u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 25 minuta. Posuti ih šećerom u prahu i poslužiti :).
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар