Koliko vam se puta desilo da ostane pire krompira od ručka? Koliko vam se puta desilo da ga bacite? Meni jeste dosta puta, davno beše, kada sam bila neiskusna domaćica. Već dugo ništa ne bacam već recikliram i tako od ostataka stvaram potpuno novo jelo :). Na mom blogu već postoje ideje za pametno korišćenje pire krompira, ali evo još jedan jer od viška glava ne boli :D. Piroške sa pire krompirom su toliko lagane da imate osećaj da možete da ih pojede sto (što se ne proporučuje). Naravno, pod uslovom da su pečene u rerni, ne pržene u dubokom ulju. Trudim se da, kad god mogu, smanjim unos masti, kako sebi, tako i svojim ukućanima. Dakle, piroške iz rerne, su svakako pripremljene na zdraviji način a podjednako su ukusne kao pržene.
SASTOJCI :
2 jaja,
2oo ml jogurta,
2oog pire krompira,
5oogmekog brašna,
1 prašak za pecivo,
soli po ukusu,
kockica margarina za preliv.
PRIPREMA :
Jaja i jogurt umutitte žicom. Dodajte pire krompir i brašno pomežano sa praškom za pecivo.
Umesite glatko testo. Ako vam se čini da je retko (to zavisi i od pire krompira) dodajte još malo brašna.
Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjite ga oklagijom, debljine oko 1 cm.
Isecite oblik po želji i poređajte piroške na pleh obložen pek papirom.
Zagrejte rernu na 2oo C.
Za to vreme, nekih desetak minuta, pirpške neka odmaraju.
Margarin istopite i prelijte preko svake piroške.
Meni je trebalo oko 1oog.
Pecite piroške dok lepo ne porumene.
Poslužite ih uz jogurt ili kiselo mleko za večeru ili doručak :).
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZI UŠTIPCI.
Нема коментара:
Постави коментар