субота, 28. фебруар 2015.

VOĆNA TORTA II

Ništa lepše od kremastih, osvežavajućih voćnih torti. Moram priznati da sam veliki fan i radije biram parče voćne nego čokoladne torte. Pre neki dan mi se prijela i odmah sam se bacila u akciju. Mislim, teško žabu u vodu naterati :D. Volim da ručkam, pa tako volim i da kuvam, i nije mi teško da spremam  kad mi se nešto prijede. Volim  sočne, kemaste torte i takve uglavnom i spremam. Kore uvek polivam sokom i tako mi ni jedna torta ne bude suva. Ova torta je fenomenalna, baš po mom ukusu. 

SASTOJCI :
Za kore :
5oog šećera,
6oo ml vode,
2o punih kašika brašna,
5 kašike ulja,
5 kašika džema,
1 kašika kakaa,
1 vanilin šećer,
2 kašičice sode bikarbone.
Za fil :
2oog višanja,
1oog šećera,
1oog žele bombona,
2~3 koluta ananasa (po želji),
1oog pečenog lešnika,
7oo ml slatke pavlake,
3 kesice vanilin šećera,
1oog bele čokolade,
15og šećera,

PRIPREMA :
U vodi otopite šećer. Dodajte ulje, pa ostale sastojke, i lepo promešajte da se sjedini. Na kraju možete malo mikserom mutiti da se razbiju grudvice. Smesu za testo podelite na tri dela, pa ispecite tri kore u zagrejanoj rerni na 2oo c oko 2o~25 minuta. Možete koristi okrugli kalup ili četvrtasti pleh. Ostavite kore da se ohlade.
Višnje pomešajte sa 2oo ml vode, 1oog šećera i jednim vanilin šećerom i prokuvajte do vrenja.
Ocedite višnje i ostavite sirup da se ohladi. 

Belu čokoladu otopiti sa šećerom i vanilin šećerom. 
Slatku pavlaku dobro umutiti pa joj dodati otopljenu belu čokoladu.
Ananas, lešnike i žele bombone sitno iseckajte. 
Kore popskajte hladnim sirupom i kojem su se višnje kuvale. 
Fil podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte ananas i lešnike.
U drugi deo dodajte višnje i žele bombone.
Na dno kalupa postavite prvu koru.
Preko nje stavite fil sa ananasom i lešnikom.
Preko fila stavite drugu koru i preko nje rasporedite fil sa višnjama.
Na kraju stavite treću koru koju možete preliti glazurom od čokolade ili je dekorisati šlagom. 
Ja, kao i u većini slučajeva, zbog poguzije od mog dragog mi muža, nisam čekala koliko je potrebno da se torta lepo stegne pa mi presek nije kakav bi trebao da bude. Vama preporučujem da je spremite dan ranije da bi se lepo stegla i formirala.
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na ROLAT SA BANANAMA.



Нема коментара:

Постави коментар